Referencer

I mit samtaleforløb med Majbrith oplevede jeg, at NLP kunne give mig nogle værktøjer til at forstå mig selv, mine reaktioner og prioriteringer bedre. Gennem samtalen – suppleret af de helt rigtige spørgsmål og indspark – fik jeg en bedre forståelse af mit “indre landkort”.
Som udgangspunkt var jeg lidt skeptisk overfor sandplay delen, da jeg ikke umiddelbart kunne se mig selv i denne del. Men her tog jeg godt og grundigt fejl – for det var i særdeleshed med sandplay, at der var nogle ting, som gik op for mig og blev sat på plads. I processen med sandplay blev det ubevidste ligepludselig bevidst, og her igennem fik jeg en større selvforståelse.
Forløbet var med til at give mig et værn og et filter , så jeg ikke ukritisk tager omverdenen ind og vil bærer den på min skuldre, og tager det som et nederlag, hvis dette ikke lykkes.

En lignende oplevelse havde jeg i forbindelse med et kursus, som Majbrith afholdt på min arbejdsplads. Her var udgangspunktet, hvordan man får skabt en god samtale med et barn med udgangspunkt i tegning og figurer. Metoden skulle vi prøve af på os selv, og igen oplevede jeg at det ubevidste blev meget bevidst, og igen oplevede jeg en større selvforståelse.
Dette kursus gav desuden så megen baggrundsviden om NLP, at jeg i mit arbejde har nemmere ved at rumme og forstå, hvis der er et barn, som er meget anderledes og har nogle meget skæve handlemåder.

Kirsten Mårslet