Om NLP

imageNLP står for Neuro Linquistisk Psykologi

NLP er skabt i midten af 1970`erne gennem at studere mennesker, som på deres egen måde var excellente. Studier af mennesker som opnåede fremragende resultater inden for blandt andet kommunikation og terapi.

NLP er altså en psykologi, som i sin filosofi bygger på idéen om, at mennesket fra naturens hånd er excellent, og hvor vi, sammen og hver for sig, kan realisere hele vort potentiale. NLP er meget velegnet til at frigøre de nødvendige ressourcer.
NLP er en blid og hurtigtvirkende terapiform, der viser dyb respekt for den enkeltes intigritet.

NLP indeholder en lang række teknikker inden for kommunikation, forhandling, målsætning og personligt forandringsarbejde. Hver for sig har disse teknikker bevist deres evne til at hjælpe mennesker til at skabe den fremtid, den enkelte ønsker sig.

NLP hviler på et grundlag om, at vi hver for sig er ansvarlige for det, der sker i vort liv, og at vi gennem at forandre vore tanker, forandrer vore følelser og handlinger.

Den måde, vi opfatter og fortolker verden på, vil være styrende for de følelser, vi har, og de handlinger, vi foretager os.
Vi tænker og handler ud fra de mønstre vi har dannet, selvom de nogle gange er uhensigtsmæssige.
Tit gentager vi de gamle mønstre, selv om de resulterer i misforståelser og konflikter, men det er faktisk muligt at ændre sine tanker og indgroede overbevisninger.

NLP handler altså om, hvordan vi mennesker hver især har vores egen indre model af omverden, og de muligheder den byder på. En model, der indeholder tanker, der styrker os og giver os energi, såvel som begrænsende tanker.

NLP indeholder en lang række tekniker, der kan hjælpe os med at udvide denne indre model, så vi er i stand til at ændre de begrænsende overbevisninger og derigennem få endnu flere valgmuligheder i vores liv.
NLP er kendt og anvendt i det meste af verden.